Η Starbucks ανοίγει το πρώτο της κατάστημα στο Μιλάνο

Στην πατρίδα του εσπρέσσο, την Ιταλία, κατάφερε να εισέλθει η Starbucks, που ανοίγει το πρώτο της κατάστημα στο Μιλάνο.

Η αμερικανική εταιρεία, με έδρα το Σιατλ, μέχρι στιγμής είχε καταφέρει να μπει σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές, πλην της Ιταλίας, όπου το σχέδιο επέκτασής της εμφάνιζε καθυστερήσεις.

Το νέο κατάστημα χαρακτηρίζεται ως «το πλέον όμορφο Starbucks στον κόσμο» και θα επιχειρήσει να προσφέρει στους καταναλωτές μια νέα εμπειρία καφέ.

Το κτίριο στεγάζεται στα γραφεία που παλαιότερα βρισκόταν το ταχυδρομείο, κοντά στον καθεδρικό ναό της πόλης και περιλαμβάνει έναν θερμαινόμενο πάγκο από μάρμαρο για καφέ, ένα μπαρ στο πατάρι και ένα γιγαντιαίο χάλκινο βαρέλι που χρησιμοποιείται στη διαδικασία ψησίματος.

Η Ιταλία είναι η 78η χώρα που εισέρχεται η Starbucks και το κατάστημα στο Μιλάνο ανοίγει 20 χρόνια μετά το πρώτο ευρωπαϊκό κατάστημα της αμερικανικής εταιρείας, που άνοιξε στο Λονδίνο.

Η εταιρεία χαρακτηρίζει το νέο καφέ ως το «διαμάντι του στέμματος» και προαναγγέλλει το άνοιγμα περισσότερων καταστημάτων στην πόλη.

Σύμφωνα με την ιταλική ομοσπονδία τροφίμων FIPE, 6 δισεκατομμύρια σφηνάκια εσπρέσσο καταναλώνονται κάθε χρόνο στα καφέ της Ιταλίας.

Στόχος της Starbucks αρχικά είναι το κοινό 18-34 ετών, ενώ η εταιρεία εκτιμά ότι στην Ιταλία υπάρχει χώρος τόσο για τα παραδοσιακά καφέ, όσο και για τα Starbucks, που απευθύνονται σε διαφορετικό κοινό.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο