ΔΕΘ: Πάνω από 4,5 ώρες η περιοδεία Τσίπρα στα περίπτερα

Περισσότερο από 4,5 ώρες διήρκησε η περιοδεία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στα περίπτερα της φετινής 83ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Παρά τις πολλές ώρες ο πρωθυπουργός ήταν εξαιρετικά ευδιάθετος δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις start up επιχειρήσεις καθώς επίσης και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν νέοι επιχειρηματίες.

Την αρχή έκανε από το περίπτερο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας όπου ενημερώθηκε για τα έργα της ΜΟΜΚΑ (Μονάδα Μελετών και Κατασκευών) ενώ ξεναγήθηκε στους χώρους του περιπτέρου.

«Eίναι η πρώτη ΔΕΘ μετά από 8 ολόκληρα χρόνια που μπορούμε πια να σχεδιάσουμε, να οραματιστούμε την Ελλάδα της επόμενης μέρας όπως εμείς επιθυμούμε» τόνισε εξερχόμενος από το κτίριο διοίκησης της ΔΕΘ όπου είχε συνάντηση με την Διοίκηση με το σωματείο εργαζομένων. Τον συνόδευαν μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, η υφυπουργός ΜΑΘ, Κατερίνα Νοτοπούλου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι ΗΠΑ θέλουμε να είναι και θα είναι αρωγός της προσπάθειας μας να δώσουμε μια νέα πνοή στην ελληνική οικονομία, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας στα εγκαίνια του περιπτέρου των ΗΠΑ στη ΔΕΘ.

Σημείωσε ότι «η Ελλάδα παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο σε μια εύθραυστη ευρύτερη περιοχή» και υπογράμμισε ότι «ως πυλώνας σταθερότητας, ασφάλειας και ως χώρα που μπορεί να παίξει ηγετικό ρόλο στην περιοχή, ανοίγει τις πύλες της στη νέα εποχή».

Τον περισσότερο χρόνο όμως πέρασε στο περίπτερο όπου στεγάζονταν περισσότερες από 120 start up επιχειρήσεις, ακούγοντας τις προτάσεις αλλά και τους προβληματισμούς νέων ανθρώπων. Τόνισε πως μεγάλος στόχος αυτής της κυβέρνησης είναι η ανάσχεση του brain drain ενώ ανέφερε πως «είναι λίγο το 1% του ΑΕΠ αλλά όσο το ΑΕΠ αυξάνεται τόσο θα μεγαλώνουν οι επενδύσεις στην έρευνα και την καινοτομία».

Η χαλαρή διάθεση αποτυπώθηκε κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο του ΠΑΟΚ όπου προανήγγειλε «ευχάριστα νέα» για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ κατά την ομιλία του το απόγευμα ενώ χαριτολογώντας και σχολιάζοντας τις κοπέλες του σταντ, σημείωσε με νόημα: «Έχει ομορφύνει ο ΠΑΟΚ…!».

Τέλος, με ενδιαφέρον αναμένουμε την βραδινή ομιλία του πρωθυπουργού στο Βελλίδειο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κυβερνητικό επιτελείο σβήνει – γράφει την ομιλία ζητώντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα θα σηματοδοτήσει την έναρξη προεκλογικής περιόδου. Η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και η αύξηση του κατώτατου συνεχίζουν και βρίσκονται σε πρώτο πλάνο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο